Virtuális Kocsmakvíz

Lehet online is kocsmakvízezni?

Természetesen lehet. Bár a személyes, vendéglátóhelyeken játszott kvízestékkel nehéz felvenni a versenyt, megvannak a maga előnyei egy otthonról játszható, online kocsmakvíznek is. A koronavírus járvány megjelenésekor (sok más vállalkozáshoz hasonlóan) a Quizland is átköltözött az online térbe, és a játékosok élő adásokban tudtak becsatlakozni a kvízjátékokba. A Quizland azóta egyedülálló módon megtartotta az online játékok lehetőségét, és minden évben sok-sok általános műveltséget célzó és tematikus játékkal készül.

Mióta léteznek online kocsmakvízek?

A sima online kvízjátékokat mindenki ismeri. A klasszikus 10 kérdésből álló online kérdéssorok a Quizland www.kvizbarlang.hu oldalán is játszhatók régóta. A koronavírus játvány megjelenésekor azonban a különböző állami intézkedések következtében minden vendéglátóhely bezárt, így az igazi, kvízmester által vezetett élő kocsmakvízek teljesen megszűntek. A megváltozott körülményekre válaszul alakultak át a Quizland személyes, 1,5-2 órás játékai is, és kijárási tilalom alatt szórakoztatták a játékos kedvűeket. A korlátozások feloldásával azonban Quizland fronton nem szűnt meg ez típusú virtuális játék, hiszen (ahogy lentebb olvasható) számos előnye van a hagyományos, személyes kvízekkel szemben.

Miért hívjuk ezt is kocsmakvíznek?

Elsősorban azért, mert a játékok kocsmakvízek jellegeit megtartva készülnek el. Másrészt a köztudatba már beépült „kocsmakvíz” definíciót hallva az új játékosoknak már az adott kvíz előtt lehet elképzelésük a játékokról. A cél mindenesetre az, hogy a hangulat minél inkább felidézze a klasszikus kocsmakvízeket.

online kocsmakvíz

Mi az előnye a virtuális kocsmakvíznek?

Számos előnye van az online játékoknak, így például a teljesség igénye nélkül:

✅ Az otthon melegéből tudsz csatlakozni a játékhoz.
✅ Tuti nem fordul át az este piálós eseménybe, ami után fájó másnaposan munkába/suliba indulni.*
✅ A világ bármely pontjáról beszállhatsz a játékba.

✅ A világ bármely pontján élő barátaiddal közösen is tudtok játszani.
✅ Arc és név nélkül mindenféle nyomás nélkül válaszolgathatod meg a kérdéseket.

*Ezt sajnos garantálni nem tudjuk, de a visszajelzések alapján jóval kisebb az esély rá, mint személyes játékokon. 😁

Kocsmakvíz céges rendezvényre?

Ha kvízjátékot szeretnétek a céges buliba, nézz be ERRE az oldalra, és keress bátran akár személyes, akár online játékot terveztek csapatoddal.

Hol lehet csatlakozni?

Facebook

Itt érkeznek a játékok eseményei, időpontjai, néhány plusz információ, valamint a kvízek utáni eredményhirdetések.

Youtube

Itt tudsz becsatlakozni az élő adásokba. Ha feliratkozol a csatornára, érkezik az értesítés a kvíz kezdetekor.

Twitch

Ezen a platformon is csatlakozhatsz a játékokhoz, habár a Twitch nem korlátozódik csak az online kvízes adásokra.

Online kvízek témakörei

Milyen témájú kvízek várhatók online?

A hagyományos (általános műveltséget célzó, szórakoztató) kvízeken kívül az alábbi témakörökből készültek már játékok. Ezek időről-időre újból előkerülnek, így, ha kedveled őket, csatlakozz a Quizland online felületeihez!